حضانت در واقع به معنای نگهداری کردن و مراقبت کردن از فرزند ، می باشد که بر طبق نص صریح قانون مدنی ، حق و تکلیف مادر و پدر است . تا زمانی که مادر و پدر کودک با یک دیگر در منزلی واحد زندگی می کنند ، حضانت فرزند با هر دو آنان خواهد بود . اما اگر بنا بر علل مختلف و مشکلاتی که در زندگی مشترک پیش می آید ، تصمیم به طلاق و جدایی گرفتند در این صورت علاوه بر آن که باید تکلیف حق و حقوق مالی زن ، همچون : مهریه ، نفقه ، اجرت المثل ایام زوجیت ( در صورت وجود داشتن شرایط ) ، و .. را مشخص کنند باید تکلیف حضانت فرزند نیز مشخص شود . اگر زوجین با یک دیگر در خصوص حضانت فرزند توافق کرده باشند ، در این صورت دادگاه نیز توافق آنان را قبول خواهد کرد ولی اگر ، زوجین در این خصوص با یک دیگر اختلاف داشته باشند ، در چنین وضعیتی بر طبق قانون عمل خواهد شد .
زوجین می توانند در خصوص حضانت و یا حتی مواردی که باعث سلب حضانت فرزند می شود ، با وکیل سلب حضانت مشورت کنند و امور خود را به او بسپارند .
از جمله مواردی که وکیل سلب حضانت می تواند به هر یک از زوجین متذکر شود ، این امر است که : حضانت فرزند ( چه پسر و چه دختر ) از دوران نوزادی تا هفت سالگی ، بر عهده مادر می باشد . در واقع به علت آن که کودک در این دوران بسیار بیش تر از هر زمان دیگری ، به حمایت های جسمی و عاطفی و ... مادر نیاز دارد ، قانون گذار حضانت فرزند در این بازه زمانی را به مادر سپرده است . وکیل سلب حضانت می تواند متذکر شود که اگر در زمانی که حضانت فرزند با مادر است ، مادر با فرد دیگری ازدواج کند در این صورت ، حضانت از مادر سلب خواهد شد مگر آن که زوجین در این خصوص با یک دیگر توافق کرده باشند ، که حتی در صورت ازدواج مجدد مادر ، باز هم حضانت فرزند با مادر باشد و از او سلب نشود .
پس از آن که فرزند به سن هفت سالگی رسید ، اگر فرزند حاصل از ازدواج زوجه و زوج ، دختر باشد در چنین صورتی حضانت او از هفت سالگی تا هنگامی که به سن بلوغ شرعی می رسد ، یعنی ۹ سالگی تمام قمری ، با پدر خواهد بود . و اگر فرزند حاصل از ازدواج زوجه و زوج پسر باشد ، در چنین صورتی حضانت او از هفت سالگی تا ۱۵ سالگی که پسر به بلوغ شرعی می رسد ، با پدر خواهد بود . لازم به ذکر است که بر طبق قانون ، چه حضانت با پدر فرزند باشد چه مادر و یا حتی چه شخص دیگری که بر طبق قانون می تواند عهده دار حضانت فرزند باشد ، این پدر کودک خواهد بود که باید نفقه فرزندش را بپردازد .
وکیل سلب حضانت ، می توان در خصوص مواردی که حضانت فرزند از مادر یا پدر سلب می شود ، مواردی را به زوجین متذکر شود . از جمله این موارد عبارت است از این که : ۱ / مادر یا پدر فرزند ، در هنگامی که عهده دار حضانت است ، کودک خود را خارج از حد متعارف مورد ضرب و جرح ، قرار دهد و این عمل خود را بار ها تکرار نماید . ۲ / مورد دیگر حالتی است که مادر یا پدر فرزند ، وقتی حضانت با اوست بنا بر تشخیص پزشکی قانونی ، به بیماری های روانی مبتلا شود ، ۳ / از دیگر موارد سلب حضانت ، زمانی است که مادر یا پدر ، فرزند خود را مجبور کند که به کار هایی ضد اخلاقی همچون : قاچاق ، تکدی گری ، فساد و فحشا ، و ... ورود کند ، ۴ / زمانی که مادر یا پدر که عهده دار حضانت فرزند است ، به فساد اخلاقی و فحشا شهرت داشته باشد ، و .... . که بر طبق نص صریح قانون در چنین حالاتی ، حضانت از والدی که عهده دار حضانت فرزند می باشد ، سلب خواهد شد و به والد دیگر سپرده می شود .