تهران طلاق

موسسه حقوقی تهران طلاق

تهران طلاق

موسسه حقوقی تهران طلاق

  • ۰
  • ۰

 از جمله حقوق مالی زن ، در عقد نکاح می توان به اجرت المثل ایام زناشویی اشاره کرد . اجرت المثل ، در لغت در واقع به معنای اجرت و مزد می باشد ، و بر طبق قانون هنگامی که زوجه کارهایی را که شرعا و قانونا انجام دادن آن ها وظیفه او نیست را انجام دهد ، به او اجرت تعلق می گیرد . البته ، مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت دارای شرایط بخصوصی می باشد  که از جمله این شرایط می توان به این امر اشاره کرد که اجرت المثل فقط در طلاقی موضوعیت پیدا می کند که از جانب زوج باشد ، بنابراین در طلاق توافقی و هم چنین در طلاق از جانب زوجه به زن اجرت المثل ایام زوجیت تعلق نمی گیرد . شرط دیگری که می توان در پاسخ به سوال فوق ( اجرت المثل چیست ؟ ) ذکر کرد ، این امر است که زن آن امور را بنا به در خواست و دستور مرد انجام داده باشد . از جمله این امور می توان به : شیر دادن به بچه ، آشپزی کردن ، نظافت کردن ، شستشو ، و ... اشاره کرد ، لازم به ذکر است که اموری همچون حضانت ( تربیت و نگه داری کردن از فرزند ) بر طبق قانون حق و تکلیف پدر و مادر است ، بنابراین زوجه نمی تواند در رابطه با این امر از زوج اجرت المثلی دریافت کند . 


از دیگر شروطی که می توان در این خصوص ذکر کرد ، این امر است که زن امور مذکور در فوق را به طور رایگان و برای رضای خدا انجام نداده باشد ، بلکه او قصد این را داشته باشد که از زوج مزد یا اجرتی دریافت کند . در واقع اثبات این امر که زوجه کارهایی همچون ، نظافت و آشپزی و ... را به طور رایگان انجام داده است ، با زوج می باشد . 
بر اساس شروطی که ذکر شد ، قصور زوجه در انجام دادن وظایف زناشویی و هم چنین سوء رفتار او باعث می شود که دیگر نتواند از زوج اجرت المثلی دریافت کند . بر طبق نص صریح قانون به زن ناشزه ( زنی که از همسرش تمکین نمی کند ) علاوه برآن که نفقه تعلق نمی گیرد ، هیچ گونه اجرت المثلی نیز تعلق نمی گیرد . 


در قانون میزان دقیقی برای اجرت المثل زوجه در نظر گرفته نشده است ، و این امر ( تعیین میزان اجرت المثل زن ) در هر پرونده با پرونده دیگر متفاوت خواهد بود ، دادگاه برای تعیین کردن میزان اجرت المثل ایام زناشویی این امر را به کارشناس رسمی دادگستری می سپارد ، کارشناس مربوطه بر اساس مواردی همچون : تحصیلات زن ، موقعیت اجتماعی زوجه ، تعداد فرزندان زوج و زوجه ، خانه دار و یا شاغل بودن زوجه ، میزان اجرت المثل ایام زوجیت او را تعیین خواهد کرد و مرد نیز ملزم خواهد بود که مبلغ تعیین شده را ، به زوجه پرداخت نماید . به عنوان مثال ، در صورتی که زوجه شاغل باشد به تبع برای زنان شاغل نسبت به زنان خانه دار اجرت المثل کمتری تعلق می گیرد چرا که زنان شاغل اکثر اوقات را خارج از منزل می باشند و حتی ممکن است در برخی موارد ، کارهای منزل را با کمک زوج انجام دهند و یا حتی به برخی از کار های منزل نیز نرسند ، اما در مقابل زنان خانه دار در زمان کارشناسی به تبع اجرت المثل بیشتری دریافت می نمایند چرا که اکثر اوقات در منزل هستند و خود به تنهایی کار های منزل را انجام می دهند .

 

مورد دیگری که می توان در این خصوص ( اجرت المثل چیست ؟ ) افزود ، تحصیلات زن می باشد به تبع در بحث اجرت المثل هر چه که تحصیلات زن بالاتر باشد اجرت المثل بیشتری نیز دریافت می کند . در نهایت باید افزود که اگر شوهر فوت کند نیز ، زن می تواند اجرت المثل ایام زوجیت خود را دریافت نماید و به این معنا نیست که با فوت شوهر اجرت المثل ایام زوجیت زن نیز از بین برود . قانون گذار در خصوص دریافت اجرت المثل در ماده 4 قانون حمایت از خانواده ، دادگاه صالح را برای رسیدگی به اجرت المثل ایام زوجیت دادگاه خانواده دانسته است .

  • ۰۰/۱۱/۰۶
  • tehran talagh

اجرت المثل

وکیل طلاق

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی